Thursday, March 17, 2011

Homework lagi!!

setelah berhari2 menghadap lappie..
ape lagi? dah xreti2 nak buat homework yg belambak uh?
huwaaa!! why kena ada homework?
tak paham aku...
yelah! nak buat la ni..

cross country??


Argh!!! aku lupa aku ade larian merentas desa naik cuti niyh..
ape nak buat? 
hmm.. jalan je lah.
lari un bukan dapat no 1 pun.
hahah.. ciri2 org 'berjaya'
naim yang suruh jalan je.
betullah
asl aku follow. 
markah still sama.
tp segan pulak dapat no. last
hmm.. lantaklah
mmg aku pemalas.
asl ? ade masalah ?

Wednesday, March 16, 2011

Who love me??



misunderstand2



 another misunderstanding...
suatu petang yang cerah..............
di kelas
nishya!!
haafizh...
'kau usha ape?'
pakwe lah.. takkan pintu tu kot.
'haa!! siape? baik ko citer.'
semak la ko nih!
pap...pap...pap... seseorang lalu..
'weyh! nishya usha ko'
pap!! maen sembur je dia ni..
hah!! A*** S******!!
mati lah aku...
dowh! sumpah tak doh. bukan kau. dia ni r. gila!

ingatkan stop sampai situ je.
tuptap, slalu gak dy dtg kelas!
first2 takde la aku perasan
da slalu sgt spe y x perasan kan?
pehal lah mamat ni.. 

satu petang lepas exam LK
nak basuh tangan kat kantin
alamak! budak itu!
hmm... basuh je lah..
tgh basuh... ' amacam LK tadi? senang?'
pap! bila masa mamat ni dtg kat sini nih?
' susah dowh'
' ala .. NISHYA SAMAT mesti boleh buat kan'
pehal dy sebut nama penuh aku? tahu plak dy nme aku?
' boleh jujak..'
selesai basuh tngan, pipa, jom!
cepat2 aku lari...
TIDAK!!!

aku cukup tak kisah bila ada org suka aku (kalau ada yg nak suka aku. XD)
tapi aku cukup risau kalau ada orang perasan aku suka dia. 
nampak sangat lah aku ni miang, gatal, perempuan tak tau malu..
huwaaa!! i'm not that kind of girl..
and i'm not desperate for getting a love!
huh.. not really me..=(


misunderstanding!

hee~
tersebutlah kisah di sekolahku..............

satu malam, 'group PAI guys!'
aduh, aku benci time ni. kenapalah group aku sume laki?Aduh! lut kreket. mati la~ 
kena gabung ngan zaf lagi la ni. 
huh? da sampai da budak ni! nak buat ape nih?
'sorg lagi ade hal'
berdua je la nampaknya... SEDIH!!
ha.. duduk ah. pesallah hari ni cam pelik..
group berjalan lancar
yang x betulnya aku, bukan malu ngan budak tuh, takut dy tak selesa je.
ha! dy buat muka lagi. Nishya, SABAR!
pap! zu datang menyemak. 
'ca! nak gula2' amek je lah!
'wey, nak jugak' amek2..
zue: ca, tak offer kat A*** ka?
eh, nak tggu aku offer plak. amek je la! 'ha.. amek r.'
zue: A*** malu eh?
Pap! zue ni nak kena nih.
merah muka budak tu. kesian aku tengok. 
lepas tu baru la reti nak senyum..
lah! aku pk dy da takde gigi susah sgt nak senyum!
group bersurai..

di DM, bebudak aku buat hal. lepas citer hal tu kat diorg, diorg tggu smpai group A*** ue dtg. 
'cun! gerak skg'- siot tol dak2 nih.
bertembunglah dekat tmpat letak pinggan
hik! lebar gila dy senyum!

start tu, dy jalan depan ktorg je, menggelabah terus!
hah! mati lah aku!
tak pasal2 dia ingat aku suka dia
just sebab aku nampak malu2 depan dia
yang sebenarnya aku x biasa lagi nak communicate ngan dia.
hmm.. camne nak teruskan group lagi lepas nih?
=(


facilitator??

Facilitator yang tidak berjaya.. 
aku lah tu!
me! i'm chosen by Allah SWT 
teacher and friends too
to be a facilitator of LK and PI!
ya allah! aku mana reti ajar orang!
bukan kedekut ilmu, it is fact! aku mmg x reti ajar org! 
ajar2, org buat muka blurr. 
aku silap ajar kah??
lagi2 ajar org yg bodoh sombong. lagi sakit hati!
buat muka toya depan aku. 
da pandai tak yah tanya aku, ngong!
kadang2 tu ade gak yang sje2 tanya aku
nak uji 'kebijaksaan' aku la kononnye.
dowh! aku tau aku tak perfect mana
sumpah aku rasa terhina r. 

sorry sangat kalau aku tak pernah tanya korang yang korang paham ke tak
tak terlintas pun aku nak kedekut ilmu dengan kengkawan aku sendiri.
aku hanya boleh ajar orang yang betul2 nak dapat ilmu tu.
bukan dari siapa yang menyampaikan ilmu tersebut.

kalau boleh aku nak sume kengkawan aku berjaya. 
sama2 berjaya, sme2 happy kan?
no loser, no winner
KITA SEMUA SAMA BERJAYA!

why am i keep babbling in my own blog??

suka hati aku lah! blog aku...
haha..

Monday, March 14, 2011

test 1

lk 95%- highest dow! 
mt 80%-1st time dapat A
hee~
result laen camne la agaknya.
bru test one.
hope kekal dan terus maju la.
hope jangan la drop..
macamana nak dapat tawaran oversea ken??
jepun / jerman
lebey baik merantau 
banyak pengalaman.
'' ya Allah, tunaikan niat suci hambamu ini yang ingin menuntut pelajaran di negeri orang demi memakmurkan negara, bangsa, dan agamanya sendiri. semoga kau jadikan aku insan yang berjaya di dunia dan akhirat. Sesungguhnya apa yang ku miliki sekarang adalah hak mutlakMu, Tuhan pemilik sekalian alam. Dan engkaulah penentu kejayaan serta kehidupanku. Sesungguhnya engkau tuhan yang Maha Berkuasa.''

ft island- lovelovelove

Saturday, March 12, 2011

Kad yang Kami buat untuk Teacher Saidah.. MU...NS


Friends always like this..

Nurul Izzati Saidi
Siti Zuliana Mohd Nor
Nuranishya Samat
Zafirah Zaaba
Afifah Azmina Mohd Amin

Jabirians Girls!! thanks for all the memories gurls..
friends forever!!

Kenangan kami bersama - teacher Saidah

Cikgu kesayangan kelas kami, yang buat kitprang tertarik pada subjek physics, yang buka mata kami tentang apakah Physics sbenarnya. yang buat kami datang ke kelasnya on time. yang buat kami bersemangat tiap kali waktu phisics. yang buat kami tertawa dengan lagak selambanya. Cuma dengan aku, kenangannya agak berbeza. Akulah pelajar yang dia tampar buat kali pertamanya. Sakit sbb terperanjat. Tapi aku tak nyesal un kene tampar, sebab tu salah keadaan. Dan dia mengingati aku dan izzati saidi hingga di akhir persekolahannya di Sbpi Gombak.

yang peliknya, aku bangga bila dia cakap kat budak laen, dia tampar aku ngan izzati. At least dy ingat kat ktorg. Mereka ada? that's we call as ' Tamparan Kasih Sayang ' . Yang buatkan kami berdua sangat sayangkan cikgu!!

''we love you cause you amazed us just the way you are''- cause we are Jabirians!!

Friday, March 11, 2011


forget love.. i rather love this peach cake! sumpah sedap! smoothly melt in your mouth. Try lah! Ade kat Pavie je kowt. hihi.. (RM9.90) kalah secret resipe!
aku keliru menjadi buntu, 
arah yang ingin ku tuju, 
rasa resah ku kian celaru, 
dengan ilham ku tempuh..

aku cuma mahukan, 
bayangan resah ku akan hilang
tapi keadaan memaksa
ku hadapi semua!!

(revolusi- bunkface)

  yeah!! kekeliruan aku untuk menghadapi revolusi diri aku sendiri! haha.. huh! study,SPM, family, friends, life, and the most complicated things is love. Kalau aku diberi pilihan kot boleh pilih nak rasa cinta atau tak, i'm rather say no! it is too complicated since i was too young for fall in love. sometime i sick of it until i prefer to be a lesbo. it just sucking me like everyday i was think bout something i didn't have to! However, i used to stalk him through the window all day even i already informed, he won't like me. Then why he looked at me in different way? mungkin aku terlalu berharap yang dia akan pandang aku. Dan bila aku mula suka dia, seseorang yang memperbangangkan aku di satu ketika dulu datang bagai beri aku harapan yang baru. seperti biasa dia renung mata aku yang aku rasa dalam jugak r pandangan dy tuh. macam nak makan aku pun ada juga. tapi kali ni aku takkan tertipu lagi. cukuplah sekali aku merasa seksanya menyukai dirinya. Yang aku rasa aku takkan kecewa bila aku menyukai dia, namun aku terpaksa menanggungnya pada kedua-dua jejaka ini. Salah aku, siapa suruh cari hot stuff.. 

lalalalala~~ time to cari yang lain!!

Friday, January 28, 2011

Fantasia- magika vs fairytale??

1
2

 3
4
5
6
 7
 8
 9
 10
 11
 12
 13
 14
 15
 16
 17

Lee Hongki!!!


kalau nak cari pakwe, aku nak cam hongki..agak2 abad ke brape bru jmpe??

indahnya bila bercinta...???

  Aku slalu dengar kisah cinta.. kadang2 aku tgk org bercinta. tapi apa sebenarnya cinta? macamana rasa cinta? biaselah naluri remaje slalu ingin tahu. aku tak pernah paham cinta. Mungkin aku tak pernah jumpe.. dalam aku cuba memahami cinta,, aku belajar sesuatu yg aku pikir ia bermakna. 
*dalam al-quran sendiri menyebut, setiap manusia telah dicipta pasangannya. - jadi nape perlu cari?. sedangkan Allah dah aturkan semuanya..
*cinta itu urusan hati,dan hati itu urusan Allah..
*sekiranya kita menyukai seseorg, pendamlah dalam hati (sekiranya masa belum sesuai). kalau kita mati, kita dikira mati syahid..- pelik juga pasal cinta pun boleh dikira jihad. tapi cuba bayangkan kalau kita luahkan, kemungkinan besar terjadi maksiat. jangan tanya aku contohnya, tgk je skrg bayi da macam smpah. besepah org buang baby. belum kira lagi prmpuan y x ditakdirkan mengandung. semuanya dari sebaris ayat '' you, jom kapel!!'' dan satu lagi sebab kenapa ia dipanggil jihad (ni aku bincang ngan kgkwn aku) adalah sebab- diorg kata, pendam cinta ni sakit! sakit macamana tu tak reti la aku nak gmbarkan camne. tanyalah pada y lebih arif..
* ustazah aku pernah cakap, kalau kita suka sangat dgn seseorg, insyallah org tu pun akan suka kita jugak. - so tak yah susah2 nak karang ayat, pikat smpai dapat. kalau da jodoh, tak ke mana.
*dua hati igt pada Yang Satu, akan mudah bersatu! 
  Bnyak lagi tapi aku da lupa sikit2.. agak pelik kenapa tiba2 aku b'cakap tntg cinta. Dalam lingkungan umur aku skrg, aku terlalu muda untuk memikirkan tentang cinta. Bukan aku yg nk sgt b'cnta. Cuma terkilan melihat sebilangan besar rakan2 aku bertasbihkan cinta! Aku tak nafi kan itu lumrah hidup remaje. Tapi lumrah itu lah yg akan mnjahanamkan kita! jgn smpai kita tergelincir. Malu! sape nak selamatkan kita waktu tu? Sebelum terjadi, lebih baik kita jaga diri kita dulu.. Aku tak tujukan ni kat sape2. just aku harap akan ad org yg ingatkan aku nanti. Setaun je lagi, aku bakal melangkah ke dunia yg sgt b'beza. Dekat u nnt mungkin aq lupa segala! aku takut.. mungkin takde spe akan igtkan aku. Selagi aku boleh igt, aku cube utk jaga. Dekat negara2 islam yg dijajah oleh israel, wanita islam dirogol mcm tu je. depan2 org. tp kita rela serahkan maruah kita. Kot org tau lagi bangga agaknya! mungkin sesetengah org kata aku tak layak cakap benda mcm ni. Aku tau aku bukanlah sebaik umat. Tapi, kawan mana yg nak tengok kawannya jatuh! Agak segan r bila orang tanya kita, 'eh, balak ko da brape rmai skrg? dan kita terpaksa jawab, 'aku tak kpel la..' Mmg nampak tak laku la an ble kgkwn kita da pasang sampai 7,8 org kte still snsorg. Aku tanyakan kat kawan aku pasal masalah ni, dy cakap bahagianya si suami kalau dia miliki kesetiaan kita tanpa sebarang keraguan. jagalah hati itu utk yg teristimewa Tak salah kalau bercinta, aslkan ia diakhiri dgn perkahwinan.. ( ceh,, aku bru je nak blaja tajuk kawen, da ckp pasal kawen.. hahah) -nishya samat-