Thursday, March 17, 2011

Homework lagi!!

setelah berhari2 menghadap lappie..
ape lagi? dah xreti2 nak buat homework yg belambak uh?
huwaaa!! why kena ada homework?
tak paham aku...
yelah! nak buat la ni..

cross country??


Argh!!! aku lupa aku ade larian merentas desa naik cuti niyh..
ape nak buat? 
hmm.. jalan je lah.
lari un bukan dapat no 1 pun.
hahah.. ciri2 org 'berjaya'
naim yang suruh jalan je.
betullah
asl aku follow. 
markah still sama.
tp segan pulak dapat no. last
hmm.. lantaklah
mmg aku pemalas.
asl ? ade masalah ?

Wednesday, March 16, 2011

Who love me??



misunderstand2



 another misunderstanding...
suatu petang yang cerah..............
di kelas
nishya!!
haafizh...
'kau usha ape?'
pakwe lah.. takkan pintu tu kot.
'haa!! siape? baik ko citer.'
semak la ko nih!
pap...pap...pap... seseorang lalu..
'weyh! nishya usha ko'
pap!! maen sembur je dia ni..
hah!! A*** S******!!
mati lah aku...
dowh! sumpah tak doh. bukan kau. dia ni r. gila!

ingatkan stop sampai situ je.
tuptap, slalu gak dy dtg kelas!
first2 takde la aku perasan
da slalu sgt spe y x perasan kan?
pehal lah mamat ni.. 

satu petang lepas exam LK
nak basuh tangan kat kantin
alamak! budak itu!
hmm... basuh je lah..
tgh basuh... ' amacam LK tadi? senang?'
pap! bila masa mamat ni dtg kat sini nih?
' susah dowh'
' ala .. NISHYA SAMAT mesti boleh buat kan'
pehal dy sebut nama penuh aku? tahu plak dy nme aku?
' boleh jujak..'
selesai basuh tngan, pipa, jom!
cepat2 aku lari...
TIDAK!!!

aku cukup tak kisah bila ada org suka aku (kalau ada yg nak suka aku. XD)
tapi aku cukup risau kalau ada orang perasan aku suka dia. 
nampak sangat lah aku ni miang, gatal, perempuan tak tau malu..
huwaaa!! i'm not that kind of girl..
and i'm not desperate for getting a love!
huh.. not really me..=(


misunderstanding!

hee~
tersebutlah kisah di sekolahku..............

satu malam, 'group PAI guys!'
aduh, aku benci time ni. kenapalah group aku sume laki?Aduh! lut kreket. mati la~ 
kena gabung ngan zaf lagi la ni. 
huh? da sampai da budak ni! nak buat ape nih?
'sorg lagi ade hal'
berdua je la nampaknya... SEDIH!!
ha.. duduk ah. pesallah hari ni cam pelik..
group berjalan lancar
yang x betulnya aku, bukan malu ngan budak tuh, takut dy tak selesa je.
ha! dy buat muka lagi. Nishya, SABAR!
pap! zu datang menyemak. 
'ca! nak gula2' amek je lah!
'wey, nak jugak' amek2..
zue: ca, tak offer kat A*** ka?
eh, nak tggu aku offer plak. amek je la! 'ha.. amek r.'
zue: A*** malu eh?
Pap! zue ni nak kena nih.
merah muka budak tu. kesian aku tengok. 
lepas tu baru la reti nak senyum..
lah! aku pk dy da takde gigi susah sgt nak senyum!
group bersurai..

di DM, bebudak aku buat hal. lepas citer hal tu kat diorg, diorg tggu smpai group A*** ue dtg. 
'cun! gerak skg'- siot tol dak2 nih.
bertembunglah dekat tmpat letak pinggan
hik! lebar gila dy senyum!

start tu, dy jalan depan ktorg je, menggelabah terus!
hah! mati lah aku!
tak pasal2 dia ingat aku suka dia
just sebab aku nampak malu2 depan dia
yang sebenarnya aku x biasa lagi nak communicate ngan dia.
hmm.. camne nak teruskan group lagi lepas nih?
=(


facilitator??

Facilitator yang tidak berjaya.. 
aku lah tu!
me! i'm chosen by Allah SWT 
teacher and friends too
to be a facilitator of LK and PI!
ya allah! aku mana reti ajar orang!
bukan kedekut ilmu, it is fact! aku mmg x reti ajar org! 
ajar2, org buat muka blurr. 
aku silap ajar kah??
lagi2 ajar org yg bodoh sombong. lagi sakit hati!
buat muka toya depan aku. 
da pandai tak yah tanya aku, ngong!
kadang2 tu ade gak yang sje2 tanya aku
nak uji 'kebijaksaan' aku la kononnye.
dowh! aku tau aku tak perfect mana
sumpah aku rasa terhina r. 

sorry sangat kalau aku tak pernah tanya korang yang korang paham ke tak
tak terlintas pun aku nak kedekut ilmu dengan kengkawan aku sendiri.
aku hanya boleh ajar orang yang betul2 nak dapat ilmu tu.
bukan dari siapa yang menyampaikan ilmu tersebut.

kalau boleh aku nak sume kengkawan aku berjaya. 
sama2 berjaya, sme2 happy kan?
no loser, no winner
KITA SEMUA SAMA BERJAYA!