Monday, December 20, 2010

cerita cinta??



yeah,, couple.. tajuk sensitive bg aq buat masa ini. haha... rase macam andartu plak, xlaku2 an.sampai aq da plan nnt da besar klu aq tak kawen cmne cara idop aq. aq rancang nak bina umah ala2 dlm citer Chiquetitas ue then aq nak amek anak angkat. paling ramai un dalam 10 orang kowt.*ramainye!! haha.. dasyat tol angan2 an. sgt berpikir jao. takpe klau kite merancang untuk masa depan an? =) nak tau pe sebab aku dah xkpel2 smpai skg? bukan tak laku la! yg nak nye mmg la rmai. anak mat saleh nak un aq tolak. *bpak bjet eh?. tak de lah! mmg aq tak nak. jangka masa menjadi remaja tidak seharusnya diisi dgn tangisan frust menonggeng. hakhak.. aq pnah je kpel. 3kali. semuanya takkan bertahan dalam masa 2bulan. aku dah kene sumpah gamak eh. =D tp aq kpel un tak macam org laen. touch sana, touch2 sini.
kami juz keep in touch dalam fon je. haha.. tu un xde la slalu sgt. jmpe ape tah lagi. yelah! aq kpel un maen2. wat pe nak abeskan duit mcg 24jam. kan? last2 clash gak! selalunya, org nak aq, aq tanak. aq ske org, tp pmphm jelah- no respon! aku penah tggu org betaun2, tp dy tak nampak aq un. ad satu ari ue aq jmpe dy jalan dgn sorg awex nih. masok je kete " Huaahh!!!!!!" -tension, masalah frust menonggeng. haha.. dgn abg aq un aq g citer. padahal slame ni aq mne penah citer pasal cintan cinton ni kat family aq. mau kene gelak! tapi abg aq bg respon yg agk baek. dy tnye yang budak tu tau ke yg aq suke dy? gila aq nak cakap? malu la aq. da la pmpn. dy reject dpan2 lg pedih kot. then abg aq cakap," dah! takyah tggu dy lg. cari je yg laen. rmai g kat lua uh" sepanjang pejalanan pulang, dy nasihat aku. huhux.. trimas abg!! tidak lama kemudian aku mndapat khabar berita dari kawan aq yang budak yang aku tunggu bertaun-taun itu sudah pun menjalinkan hubungan dgn org laen.. sedih tak? takde la sedih mna.. aq da biase kne reject ni. tak jadi hal lah. yg aq pelik,, aq tak nangis pun sebenarnye lepas kejadian ue. igt da smpai umah nak meleleh la an, tp setitik un tak kuar. sebaliknye aq merasakan sedikit kebebasan sbb ia telah membawa aq keluar dr penantian yg aq pikirkan - smpai ble nak abeh ni? pnat tggu je. tp ade smeone yg dah buat aq nangis y btol nanges lah. sampai susah nak stop! tangisan ue smpai skg aq still igt. peritnya,, peh! aq taktau nak citer cmne. aq rse itulah satu2nye tangisan yg bukan aq buat2 hanya disebabkan seorg jejaka. pelik2.. ble diigtkn balek, bangang tol aq. pehal lak aq baze an air mata aq tok dy. tapi,, itu lah pengalaman. klau kita tak alaminya,
macamana kita nak blajar pasal kehidupan? kehidupan tidak boleh dipelajari drpd buku teks yang menimbun. kegagalan kita dalam mengharungi hidop, itulah pengalaman. pengalaman yg tidak boleh dicipta. yang harus kita alami dan pelajari drpdnya.. so, tak salah klau nak bercinta klau kita paham batasannya.
pelihara maruah diri dan keluarga. fahami dosa dan pahala agar kita tidak melampaui batas agama. terganjak sedikit dari landasan tidak bermakna kita tidak boleh betulkan semula pjalanan itu. kejarlah cinta sejati. cinta yg dr allah dan bukannya syaitan mahupun jin.

No comments:

Post a Comment